Zeleni zmaji vračajo obisk rdečim

Povratni dvoboj v Celovcu.

V prvem krogu zadnje četrtine prvega dela bodo na sporedu enaki pari kot v zadnjem krogu. Moštva bodo zamenjala le lokacijo. Ljubljančane tako čaka pot v Celovec. Tam bodo na led, že tradicionalno pred Božičem, leteli plišasti medvedki.

20161021 kac oli richter bazevicsZeleno-beli se preko Karavank odpravljajo praktično v enaki postavi. Ob poškodovani trojici Raphael Bussieres, Maks Selan in Žan Luka Srpčič je pod vprašajem še nastop Mihe Zajca. Mladi napadalec je že v torek stisnil zobe in pomagal soigralcem. Tudi brez njih bodo zeleni zmaji storili vse, da prekinejo dva negativna niza, devetih zaporednih porazov v tej sezoni ter dvanajstih porazov v medsebojnih tekmah s Celovčani. Zeleno-beli v Celovcu obljubljajo borbo so konca. Tako pravi tudi mladi napadalec Krištof Potočnik: "KAC je v naletu. To so potrdili tudi v torek v Ljubljani. Doma bodo zagotovo v vlogi velikega favorita. A to ne pomeni, da se tja odpravljamo z belo zastavo. Najpomembneje bo, da se držimo svojega načrta. Če se nam ponudi priložnost pa bomo storili vse, da se v Ljubljano vrnemo s točkami."

V Tivoliju so rdeči zmaji slavili še osmič zapored. Nove tri točke so Celovčane povzdignile že na peto mesto. Četa Mika Pellegrimsa ga je preživela brez poškodb. Belgijski strokovnjak bo imel tako tudi tokrat na voljo prav vse svoje varovance.

Dosedanji izidi v sezoni:
18.10.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EC KAC Celovec 3:6 (0:1, 3:4, 0:1); Ropret 2, Guimond
21.10.2016 EC KAC Celovec - HDD Olimpija Ljubljana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1); Gabor, Harty
20.12.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EC KAC Celovec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)


RZ
foto: www.kac.at