Gostovanje pri vodilnih

Zeleno-beli na Dunaj.

Kljub borbeni igri zmajem v Celovcu ni uspelo prekiniti negativne serije. Nova priložnost jih čaka že nocoj, a naloga bo vse prej kot lahka, saj gostujejo pri vodilnem Dunaju.

20161002 vic oli maxa alagicBojan Zajc je svojim varovancem namenil prost predbožični dan. Včeraj zvečer so se znova zbrali na treningu, dopoldan pa se bodo odpravili proti avstrijski prestolnici. Med potniki na avtobusu bo ljubljanski strateg pogrešal četverico Raphael Bussieres, Aljaž Uduč, Maks Selan in Miha Zajc. Po izpuščeni zadnji tekmi se v kader vrača Nik Pem. V njem bo tudi branilec Žan Luka Srpčič, ki pravi: "Pred nami je zahtevno gostovanje pri vodilni ekipi v ligi. Popraviti moramo napake iz zadnje tekme, igrati disciplinirano v obrambi in se držati svojega sistema. Na tak način bi lahko imeli možnosti za presenečenje."

Dunajčani zanesljivo zasedajo prvo mesto na lestvici. V zadnjih krogih so zabeležili pet zaporednih uspehov, s katerimi so prednost le še povišali. Tudi proti zmajem je njihov cilj enak, želijo si novih treh točk. Letos jim je to trikrat že uspelo. Tako kot na zadnjih dveh medsebojnih dvobojih bodo prestolničarji tudi tokrat zaigrali brez poškodovane trojice. Srečanje bodo morali izpustiti Ryan McKiernan, Patrick Peter in Ali Wukovits.

Dosedanji izidi v sezoni:
02.10.2016 EV Vienna Capitals - HDD Olimpija Ljubljana 4:1 (2:1, 1:0, 1:0); Bazevics
18.11.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EV Vienna Capitals 2:5 (0:2, 0:3, 2:0); Guimond, Koren
29.11.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EV Vienna Capitals 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)


RZ
foto: www.vienna-capitals.at