Zadnjič letos doma

Ljubljančani gostijo Znojmo.

Še zadnjič v iztekajočem se letu bodo zeleno-beli odigrali srečanje lige EBEL pred svojimi navijači. V Tivoliju bodo gostili Znojmo.

20161113 oli zno zajc mcmonagleOrli so eden letošnjih najbolj priljubljenih nasprotnikov zmajev. Vse tri medsebojne tekme so se končale z golom razlike. Prvo so v gosteh dobili Ljubljančani, Moravci so jim vrnili v Tivoliju, zadnja pa je pripadla Čehom po podaljšku. Podobno napet dvoboj se pričakuje tudi tokrat. A Bojan Zajc pred njim nima mirnega spanca. Raphaelu Bussieresu, Maksu Selanu, Aljažu Uduču in Mihi Zajcu se je na seznamu odsotnih na Dunaju s poškodbo pridružil še Krištof Potočnik. Priložnost za igro bodo tako bržčas dobili tudi nekateri člani ekipe U20. Med vratnicama bo dvoboj ponovno pričel Jeff Frazee: "Pred nami je še ena zahtevna preizkušnja, na kateri bomo pogrešali nekaj pomembnih članov ekipe. Kljub temu bomo šli vanjo z mislijo na pozitiven rezultat. Vsi letošnji dvoboji z Znojmom so bili tesni. Upamo, da se bo tokrat kakšna ploščica srečno odbila na našo stran in da bomo leto 2016 zaključili uspešno."

Orli v Ljubljano prihajajo s popotnico treh porazov. Z njimi so na prvenstveni lestvici padli na sedmo mesto. A njihov zaostanek za petim in šestim mestom ni velik. Da bi se povsem približali Celovčanom in Innsbrucku Moravci želijo iz Tivolija odnesti poln plen. Pot do njega bo Jiri Režnar moral iskati brez poškodovanih Jirija Berouna, Radeka Čipa, Teddya DaCoste, Seana McMonagla, Patrika Novaka in Tomaša Plihala.

Dosedanji izidi v sezoni:
16.10.2016 HC Orli Znojmo - HDD Olimpija Ljubljana 2:3 (1:0, 1:1, 0:2); Pešut 2, Ograjenšek
13.11.2016 HDD Olimpija Ljubljana - HC Orli Znojmo 2:3 (1:1, 0:1, 1:1); Selan, Langkow
18.12.2016 HC Orli Znojmo - HDD Olimpija Ljubljana 4:3 OT (0:0, 2:0, 1:3, 1:0); Pešut, Pem, Koren


RZ
foto: MKV