Po čeških še proti koroškim orlom

Slovo od leta v Beljaku.

Zatem, ko sta se od letošnjega leta z včerajšnjim srečanjem že poslovila Dunaj in Dornbirn, bo nocoj zadnjič v letu 2016 na ledene ploskve stopilo še preostalih deset članov razširjenega avstrijskega prvenstva.

20161028 vsv oli labrecque alagicZmaji so se od domačih navijačev poslovili s porazom proti češkim orlom. Tudi zadnje letošnje gostovanje jih bo vodilo k orlom. Pot jih bo prek Karavank vodila v Beljak, k ekipi, katero so zeleno-beli nazadnje premagali.  Čeprav vse poškodbe še niso zaceljene v napornem ritmu zmaji stiskajo zobe in držijo skupaj. Tako bodo soigralcem tudi tokrat pomagali nekateri hokejisti, ki sicer še niso na polnih obratih. Bojan Zajc zagotovo ne bo mogel računati le na poškodovano dvojico Maks Selan in Krištof Potočnik. Prvi strelec zmajev, Chris Langkow, pričakuje še eno težko gostovanje: "Za konec leta nas čaka še eno težko gostovanje. Beljak ima dobro ekipo. Igrajo hitro in veliko na telo. Naša naloga je, da srečanje odigramo enostavno. Pomembno za naš uspeh bo, da tudi najmanjše stvari v igri naredimo kot je treba. Ko se nam ponudi priložnost za zadetek, pa jo moramo izkoristiti. To je nekaj kar nam v zadnjem času nikakor ne uspeva in kar moramo nujno popraviti."

Beljaški orli zmaje pričakujejo po nizu treh porazov. V zadnjih petih krogih so le enkrat slavili po podaljšku, ob tem pa so morali na derbijih dvakrat priznati premoč rivalom. Tudi v zadnjem krogu doma so bili Celovčani tisti, ki so se veselili treh točk. Po nekoliko slabših rezultatih so varovanci Grega Holsta padli na osmo mesto. Zaostanek za želenim šestim znaša sedem točk. S tretjo letošnjo zmago nad Ljubljančani si ga modro-beli za konec leta želijo vsaj nekoliko znižati pred zadnjimi sedmimi krogi prvega dela tekmovanja.

Dosedanji izidi v sezoni:
16.09.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EC VSV Beljak 1:6 (0:5, 0:0, 1:1); Bussieres
28.10.2016 EC VSV Beljak - HDD Olimpija Ljubljana 5:1 (4:0, 0:0, 1:1); Guimond
27.11.2016 HDD Olimpija Ljubljana - EC VSV Beljak 4:3 OT (1:0, 1:1, 1:2, 1:0); Groznik, Zajc, Gabor, Langkow


RZ
foto: www.ecvsv.at